null

POHJOISMAINEN TAIDEKOULU

est. 1984 – koulutamme kaikenikäisiä taiteilijoita

 

LINKKI HAKEMUKSEEN

 

Pohjoismainen taidekoulu on arvostettu nykytaiteen oppilaitos. Me kehitämme sekä teknisiä, että teoreettisia taitoja ja valmistamme sinua työskentelemään kuvataiteilijana. Kaikki vierasopettajamme ovat ammattitaiteilijoita. Saat opastusta hyvän hakemuksen tekemiseen taiteen korkeakoulu- tai yliopisto-oppilaitoksiin. Me tarjoamme kaksivuotisen nykytaiteen opinto-ohjelman, mahdollisuudella kolmanteen vuoteen syventävillä opinnoilla.

Opiskelijamme arvostavat erityisesti:

* Koulun erinomaisia ja suuria työtiloja.

* Ammattitaiteilijoina toimivia vierasopettajia.

* Koulun opettamia taitoja, joita tarvitaan ammattitaiteilijana toimiessa.

 

KOKOPÄIVÄOPINNOT

Opintojen painopiste on nykytaiteen eri muodoissa. Kokopäiväinen opetusohjelma koostuu viikon tai kaksi kestävistä käytännönläheisistä tai teoreettisista työpajoista ja kursseista. Opiskelijana kehität käsitteellistä ajatteluasi, ideoiden hiomista, prosessipohjaista työskentelyä ja verkostoitumistaitojasi. Opetuskielenä on yleensä englanti ja hallintokielenä ruotsi, mutta suomeakin käytetään.

 

OSA-AIKA OPINNOT

Tarjoamme vuosittain useita osa-aikakursseja jotka ovat avoinna kaikille. Kurssitarjonta ja tietoa ilmoittautumisesta päivittyy tasaisin välein, katso AVOIN KOULU.

 

VIERASOPETTAJAT

Vierasopettajamme ovat suomalaisia ja kansainvälisiä nykytaiteilijoita. Heidän opettamilta kursseilta saat hyödyllisiä taitoja, joita voit käyttää omassa työskentelyssäsi. Maksimoi etusi, ja kutsu vierasopettajaa työhuoneellesi keskusteluun!

TÄÄLTÄ löydät listan taiteilijoista, jotka ovat opettaneet koulussa.

 

VAKITUISET OPETTAJAT

Jotta voimme varmistaa oppimisprosessin jatkuvuuden, koululla on kaksi vakituista opettajaa. Tällä hetkellä he ovat Meri Linna ja Erno Enkenberg. Molemmat opettavat myös kursseja ja tukevat mielellään taiteellista kehittymistäsi.

Meri Linna on kuvataiteen maisteri Kuvataideakatemiasta. Hän on koulun opintorehtori ja hän opettaa myös Kuvataideakatemiassa. Linnan taiteellinen toiminta perustuu yhdessä tekemiseen ja hänen pitkäaikainen taiteellinen työ on duo Harrie Liveart parissa.

Erno Enkenberg on koulun taiteellinen johtaja ja myös hän on kuvataiteen maisteri Kuvataideakatemiasta. Enkenberg asuu ja työskentelee Helsingissä ja opettaa koululla kuukausittain. Hän on taidemaalari, mutta tekee tilaisuuden tullen myös installaatioita pahvista.

 

LUKUKAUSIMAKSU

Pohjoismainen taidekoulu on voittoa tavoittelematon yhteisö ja se rahoitetaan pääasiassa vuosittaisilla apurahoilla. Opintomaksu takaa vierasopettaja-järjestelmämme korkean laadun. Laatu on se, mistä maksat!

  • Opintomaksu on 790 € per lukukausi ja sisältää kaiken opetuksen ja henkilökohtaisen ohjauksen. Vuodessa on kaksi lukukautta.
  • Tutustuminen ammattitaiteilijoihin rennossa ympäristössä. Tästä saat arvokasta pohjaa verkostoitumiseen.
  • Jokaiseen kurssiin kuuluu perusmäärä materiaalia.
  • Viikoittaisissa Artist Talk -luennoilla saat inspiraatiota suoraan taiteilijoilta.
  • Koulu järjestää vuosittain kaksi opintomatkaa. Matka-, majoitus- ja pääsylippukustannukset katetaan koulun toimesta, osallistujilta kerätään yleensä 40 – 150 € :n osallistumismaksu.
  • Kaikki avoimet viikonloppukurssit koulussa ovat maksuttomia päiväopiskelijoillemme, mikäli on vapaita paikkoja.

 

OPETUS

Opetus tapahtuu maanantaisin, tiistaisin ja perjantaisin klo 9:00 – 16:00 sekä keskiviikkoisin ja torstaisin klo 12:00 – 20:00. Viikko-opetuksen lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus tehdä töitä koulun tiloissa iltaisin ja viikonloppuisin.

  • Keskiviikkoisin klo 18:00 – Artist Talk. Vierasopettajat tai erikseen kutsutut taiteilijat kertovat taiteellisesta urastaan.
  • Torstaisin klo 18:00 – Croquis – elävän mallin piirustusta

 

OPINTO-OHJELMA

Opinto-ohjelmassa on erilaisia kursseja ja työpajoja, kuten piirustusta, maalausta, grafiikkaa ja tila-aika taiteita.

Kevään 2018 ohjelma:

 

 

ASUMINEN KOKKOLASSA

Kokkolassa vuokra-asunnon saa suhteellisen helposti ja edullisesti, jos asunnon etsimisen aloittaa hyvissä ajoin ennen lukuvuoden alkua. Opiskelijamme vuokraavat asuntoja joko vapailta vuokramarkkinoilta tai opiskelija-asuntovälitys Tankkarin kautta.

 

OPINTOTUKI

Opiskelu Pohjoismaisella taidekoululla on päätoimista ja opintotukeen oikeuttavaa. Opiskelija hakee opintotukea omasta kotimaastaan. Suomessa saa lisätietoa KELAn sivuilta.