Slideshow

Pedagogiikka

 Retki meidän joukossa


Voisimme kuvailla retkeilyä, ryhmäytymistä, johtajuutta, henkilökohtaista kehittymistä ja kasvua hyvinkin kaunopuheisesti, filosofiesti ja sopivan vaikeatajuisesti, mutta meidän tavoitteenamme on kuitenkin tehdä teorioista yksinkertaisia työkaluja käytännön elämää varten. Kysymme jatkuvasti, miksi ja miten me teemme jotain, ja ennen kaikkea mitä seurauksia valinnoillamme on. Reflektio ja oman oppimisen arviointi ovat Outdoor Academyssä tärkeitä työkaluja. Haastamme opiskelijoitamme tulemaan monella tasolla omien mukavuusrajojensa ulkopuolelle, koskien niin omaa itseä, ryhmää kuin aktiviteettejakin. Voisimme kiteytettää näkemyksiämme opaskoulutuksen perustekijöistä näin: 

 

Meidän tehtävämme on tarjota kokemukseesi nähden oikean kokoiset ja näköiset haasteet. Kouluttajina pystymme loppujen lopuksi opettamaan sinulle aika vähän, vaikka kuinka hartaasti sitä haluaisimmekin. Vastuu oppimisesta on sinulla itselläsi. Kouluttajina kannamme ennen kaikkea vastuun siitä, että luomme mahdollisimman hyvät edellytykset oppimiselle ja kehittymiselle. Huolehdimme esimerkiksi, että vesi on tarpeeksi lämmintä kun harjoittelet ensimmäisiä eskimokäännöksiäsi ja tarpeeksi kylmää kun kokeilet, millainen jää ei kestä luistimien alla. Meidän tehtävänämme on olla turvana ja apuna, mutta eskimokäännöksen, ja jään läpi putoamisen teet sinä itse. Rakennamme niin turvalliset edellytykset, että uskallat haastaa itsesi.

 

Oma opintoryhmäsi tarjoaa parhaan ympäristön itsesi ja muiden ymmärtämiseen. Tämän voimme luvata, koska olemme sen nähneet riittävän monta kertaa. Tässä tulee resepti kehitykseen:

Kerää ryhmä pohjoismaisia nuoria aikuisia matkustamaan minibusseissa 20 000 kilometriä vuodessa. Laita heidät yöpymään ahtaissa tunturimökeissä, tai vielä mieluummin ulkona teltoissa, ja vetämään yhteisvoimin ahkioita hiihtoretkillä. Pyydä heitä sopimaan yhdessä miten päin kartta on käännettävä, oppimaan pitämään toistensa lempiruoista, tunnistamaan toisensa hajun perusteella ja jakamaan sen viimeisen suklaapalan.

 

 

Sinun roolisi


Sinun tulee olla 18-vuotias ja uimataitoinen. Nautit liikkumisesta luonnossa etkä epäröi viettää useita peräkkäisiä öitä teltassa kilometrien päässä lähimmästä suihkusta. Haluat myös oppia tuntemaan opiskelutoverisi ja olet valmis uusiin haasteisiin lähes joka päivä. Jaksat istua pitkiä aikoja minibussissa matkoillamme halki Pohjoismaiden.

Saadaksesi mahdollisimman paljon irti opiskeluistasi, tulee sinun olla aktiivinen ja oma-aloittenen. Näin saat ikimuistoisen välivuoden tai vankan pohjan lisäkouluttautumiselle alalla.

Toiselle vuodelle jatkaessasi haluat tosissasi oppia lisää ihmisten ja ryhmien kanssa työskentelemisestä. Olet innolla mukana retkien suunnittelussa, johtamisessa, päätöksenteossa ja evaluoinnissa. Olet valmis ottamaan vastaan haasteita ja oppimaan virheistäsi voidaksesi tämän jälkeen tehdä ammattimaisesti töitä alalla. Toisenakin vuonna tulet istumaan minibussissa, jatkamaan reppuelämää ja haistelemaan opiskelukavereidesi hienhajua. Sen lisäksi voit kehitellä omaan yritykseen liittyviä ideoita tai luoda kontakteja työllistyäksesi työntekijänä alalla.